Stăpânirea de sine prin autosugestie conştientă

Stăpânirea de sine prin autosugestie conştientă


Autosugestia se produce prin jocul următoarelor legi:

1.Orice imagine tinde să se realizeze. Cel mai mic gând nu se pierde, el lasă o urmă în inconştient, care va lupta, până la moartea individului(poate şi după…)ca să-l înfăptuiască, înfrângând rezistenţa gândurilor contrarii ce şi ele tind la realizare. Şi după cum nici un om nu scapă imaculat din lupta vieţii, tot aşa, nimic imagina nu se realizează nealterat de lupta cu celelalte gânduri. Câteodată nu se realizează decât cu totul transformat, sau realizarea constă numai în transformarea ce a provocat în felul realizării celorlalte idei…

Noi insine putem decide cum sa ne traim aceasta viata. O putem vedea ca pe o binecuvantare si sa ne bucuram in fiecare clipa de ea sau putem sa o vedem ca pe un blestem si sa suferim nevazand frumosul, indiferent de darurile primite.

Un lucru ar mai fi de spus: v-ati inchipuit vreodata cum ati arata daca gandurile si vorbele dumneavoastra s-ar intipari pe pielea dumneavoastra, daca ar fi vazute? Ce ar crea ele? Ganditi-va ca aceste ganduri raman intiparite in mintea noastra si creeaza la randul lor o lume nevazuta, dar care ne influenteaza intr-un mod direct. Nespus, nevazut… dar existent!

citeşte mai mult