Mirajul: O problemă mondială - este mult mai puternic decât iluzia

Mirajul O problemă mondială - este mult mai puternic decât iluzia


Natura Mirajului

1.Iluzia este în principal de natură mentală, fiind caracteristică pentru starea de spirit a celor care sunt mai mult mentali decât emoţionalii. Ei au depăşit mirajul aşa cum este acesta înţeles. Ei se fac vinovaţi atât de o înţelegere greşită a ideilor şi a formelor-gând, precum şi de o falsă interpretare a acestora.

2.Mirajul este de caracter astral şi este cu mult mai puternic decât iluzia, dată fiind imensa majoritate a oamenilor ce trăiesc întotdeauna pe plan astral.

3.Maya este de caracter vital şi reprezintă o calitate a forţei. Este esenţialmente energia fiinţei umane care în acţiunea sa cade sub influenţa subiectivă a iluziei mentale ori cea a mirajului astral, sau a amândurora combinate.

4.Paznicul Pragului, întotdeauna prezent, se manifestă activ numai pe Calea de afirmare a Statutului de Discipol, atunci când aspirantul devine din punct de vedere occult conştient de sine, de condiţiile create lăuntric ca rezultat al iluziei interioare, al mirajului său astral şi al mayei care îl înconjoară în timpul întregii sale vieţi…citeşte mai mult